Yhdistys on hallinnut n.s. Cavoniusarkiston. Professori Gösta Cavonius keräsi ja varastoi kahteen huoneeseen Munkkiniemen ruotsinkielisen alakoulun kellariin Helsinkiin: kirjallisuutta ja vanhoja koulutavaroita lähinnä Vallilan ruotsinkielisestä kansakoulusta ja Lönnbäckska samskolan-nimisestä yhteiskoulusta. Arkistossa on ollut valtavasti kasvatuksellista ja kouluhistoriallista kirjallisuutta, kouluplansseja ja muuta materiaalia. Cavonius toivoi varmaan, että tästä olisi muodostunut koulumuseon alku. Materiaali oli hänen aikanaan hyvin yksityiskohtaisesti dokumentoitu, mutta jouduttiin jo muutama vuosi sitten kasaamaan toiseen huoneeseen sillä seuraksella, että se pääsi täysin epäjärjestykseen. Nyt koulua tullaan peruskorjaamaan, jonka takia materiaali piti saada sieltä pois. Rahaa ei ole uuden tilan vuokraamista varten muualta, eikä muuta ilmaista tilaa ole löytynyt. Siksi yhdistys on joutunut purkaamaan arkiston.
Ennen peruskorjausta tila oli tyhjennettävä lukuvuonna 2014-2015. Arvokkaampaa arkistoaineistoa ja kirjallisuutta voitiin sijoittaa Kansallisarkistoon, Helsingin kaupungin arkistoon tai Ruotsin kirjallisuusseuran arkistoon. Joistakin muista esineistä ovat huolehtineet koulumuseo, Helsingin kaupunginmuseo sekä joukko yksityishenkilöitä. Mutta suurin osa jouduttu tuhoamaan. Sama koskee satoja julisteita, jotka olivat tilassa. Pieni osa esineistä ja kirjallisuudesta on mennyt antiikkikauppiaan Andrew Erikssonin tai Bukovskin huutokauppatalolle.
Antaakseen kokoelmalle uuden elämän jossakin määrin, yhdistyksen sihteeri on valokuvannut osan materiaalista. Nämä kuvat on esitetty täällä, mutta kuvien teksti puuttuu monissa tapauksissa.
On mielenkiintoista nähdä, kuinka opetusmateriaali on kehittynyt ja miten julisteiden maalaukset ovat muokkaaneet edellisten sukupolvien käsityksiä maailmasta. Julisteita voidaan luonnehtia tosiasioiksi, tylsiksi, jännittäviksi tai dramaattisiksi. Ihmisille, jotka ovat kokeneet ne koulussa, luultavasti yksi tai useampi julisteista on tunnistettavissa ja antaa erilaisia yhdistyksiä. Julisteiden taiteellinen arvo vaihtelee. Erityisesti jotkut kalajulisteet ovat todellisia taideteoksia.
Aineisto on tässä mahdollisuuksien mukaan luokiteltu opetusaineiden mukaan. Koska julisteille ei ole määritelty erityistä käyttöaluetta, jako on arvaus. On kuitenkin selvää, että joitain julisteita on käytetty peruskoulussa, kun taas toisia on ehkä käytetty erityisesti biologian julisteita pääasiassa oppilaitoksessa. Koska sivuilla on paljon kuvia, sivut voivat avautua melko hitaasti Internet-yhteyden ja tietokoneen kapasiteetista riippuen. Tämän ongelman välttämiseksi ja materiaalin selventämiseksi se on jaettu monille sivuille. Samasta syystä monia kuvia on vähennetty, mikä voi joskus vaikeuttaa tekstin lukemista. Alkuperäiset kuvat ovat sihteerin hallussa.